Penne s pečenými paprikami a ančovičkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
6 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý celý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
500 g |
Víno bílé |
80 ml |
Voda pitná |
5 l |
Vývar zeleninový |
250 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve nakrájíme papriky na velké kusy a odstraníme semínka.Cca 8min opékáme slupkou nahoru pod rozpáleným grilem.Necháme je vychladnout pod vlhkým ubrouskem,poté oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- Ančovičky nakrájíme na tenké proužky a společně s prolisovaným česnekem orestujeme cca 3min na rozpáleném oleji.Přidáme nudličky paprik,drcený pepř a zalijeme vínem.Přivedeme k varu,snížíme teplotu a 5min provaříme.Poté vmícháme rajčatový protlak a vaříme dalších 10min.
- Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme je do hrnce,zalijeme omáčkou,důkladně promícháme.Přidáme nakrájenou petrželku,dochutíme solí,rozdělíme na talíře a podáváme.