Bratislavská buchta
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 ks |
Kakao |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 balení |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej rostlinný |
100 ml |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 balení |
Skořicový cukr |
1 balení |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
200 ml |
Zakysaná smetana |
450 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny.
- Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto.
- Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.
- Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce.