Bratislavská buchta

Bratislavská buchta - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 ks
Kakao 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Mléko polotučné 500 ml
Mouka polohrubá 250 g
Olej rostlinný 100 ml
Pudinkový prášek - vanilkový 1 balení
Skořicový cukr 1 balení
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 200 ml
Zakysaná smetana 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny.
  2. Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto.
  4. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.
  6. Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce.