Papoušková buchta
Ingredience
Cukr moučkový |
300 g |
Cukr vanilka |
1 balení |
Hera |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 balení |
Mouka polohrubá |
300 g |
Pudinkový prášek - jahodový |
1 balení |
Pudinkový prášek - kakaový |
1 balení |
Pudinkový prášek - vanilkový |
1 balení |
Smetana ke šlehání |
250 ml |
Vejce slepičí |
5 ks |
Čokoláda na vaření |
100 g |
Poleva citronová |
200 ml |
Rum |
2 polévková lžíce |
Máslo |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a změklou Herou. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme.
- Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého vmícháme 1 pudinkový prášek.
- Na máslem vymazaný plech s okrajem klademe lžící střídavě barevné hromádky těsta.
- Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
- Po upečení pokapeme na povrchu rumem, přelijeme citronovou polevou a zakapeme rozpuštěnou čokoládou.