Papoušková buchta

Ingredience


Cukr moučkový 300 g
Cukr vanilka 1 balení
Hera 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
Mouka polohrubá 300 g
Pudinkový prášek - jahodový 1 balení
Pudinkový prášek - kakaový 1 balení
Pudinkový prášek - vanilkový 1 balení
Smetana ke šlehání 250 ml
Vejce slepičí 5 ks
Čokoláda na vaření 100 g
Poleva citronová 200 ml
Rum 2 polévková lžíce
Máslo 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a změklou Herou. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme.
  2. Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého vmícháme 1 pudinkový prášek.
  3. Na máslem vymazaný plech s okrajem klademe lžící střídavě barevné hromádky těsta.
  4. Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
  5. Po upečení pokapeme na povrchu rumem, přelijeme citronovou polevou a zakapeme rozpuštěnou čokoládou.