Brambory s rajčaty
Ingredience
Brambory |
5.5 kg |
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
0.5 l |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli oloupeme, nakrájíme a krátce ji podusíme na másle. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na větší kousky, vývar a okořeníme.
- Brambory povaříme ve slupce asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na tlustší plátky. Přidáme je do rajčat a společně dusíme doměkka.
- Před podáváním pokrm posypeme sekanou petrželovou natí.