Masové pivní bochánky

Masové pivní bochánky - obrázek

Ingredience


Cibule 2 ks
Hovězí maso mleté 500 g
Máslo 30 g
Mouka pšeničná hladká T 650 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 300 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové maso mleté 250 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.
  2. Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.
  3. Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.
  5. Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.