Masové pivní bochánky
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Máslo |
30 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
300 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové maso mleté |
250 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.
- Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.
- Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.
- Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.