Kachní prsíčka na hřibech s bramborami
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Cibule |
2 ks |
Hříbky čerstvé |
200 g |
Kachní prsa |
800 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Provensálské koření |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do omytých a osušených kachních prsíček vetřeme sůl, pepř a provensálské koření. Necháme do druhého dne v chladu.
- Očištěné, na plátky nakrájené hřiby a oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji a krátce podusíme. Přidáme na kostičky nakrájené uvařené brambory a vše promícháme. Směs přendáme do remosky.
- Do stejné pánve přidáme sádlo a zprudka na něm osmahneme prsíčka, ze kterých jsme setřeli přebytečnou sůl.
- Prsíčka urovnáme do remosky na houby s bramborami a vše doměkka upečeme.