Kachní prsíčka na hřibech s bramborami

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Cibule 2 ks
Hříbky čerstvé 200 g
Kachní prsa 800 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Provensálské koření 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do omytých a osušených kachních prsíček vetřeme sůl, pepř a provensálské koření. Necháme do druhého dne v chladu.
  2. Očištěné, na plátky nakrájené hřiby a oloupanou, nasekanou cibuli osmahneme na oleji a krátce podusíme. Přidáme na kostičky nakrájené uvařené brambory a vše promícháme. Směs přendáme do remosky.
  3. Do stejné pánve přidáme sádlo a zprudka na něm osmahneme prsíčka, ze kterých jsme setřeli přebytečnou sůl.
  4. Prsíčka urovnáme do remosky na houby s bramborami a vše doměkka upečeme.