Těstoviny v zelenině

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 2 ks
Hlíva ústřičná 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 100 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Eidam uzený 45% 100 g
Těstoviny 250 g
Tymián čerstvý 1 kávová lžička
Voda pitná 3 l
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou hlívu a prolisovaný česnek. Vše chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody.
  2. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a ihned promícháme s podušenou cibulí a hlívou. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme lístky tymiánu a promícháme. Podle chuti přisolíme.
  3. Těstovinovou směs urovnáme do máslem vymazané remosky a zapékáme 15 minut. Potom zalijeme mlékem rozmíchaným se smetanou a nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe lupínky másla a ještě krátce zapečeme.