Těstoviny v zelenině
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Hlíva ústřičná |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Eidam uzený 45% |
100 g |
Těstoviny |
250 g |
Tymián čerstvý |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 l |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou hlívu a prolisovaný česnek. Vše chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody.
- Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a ihned promícháme s podušenou cibulí a hlívou. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme lístky tymiánu a promícháme. Podle chuti přisolíme.
- Těstovinovou směs urovnáme do máslem vymazané remosky a zapékáme 15 minut. Potom zalijeme mlékem rozmíchaným se smetanou a nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe lupínky másla a ještě krátce zapečeme.