Snadný štrůdl

Snadný štrůdl - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Hera 250 g
Jablka 1000 g
Jogurt bílý 150 g
Mouka pšeničná hladká T 650 300 g
Rozinky 1 hrst
Skořice mletá 3 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku prosijeme na vál, přidáme nakrájenou Heru a vmícháme jogurt. Vypracujeme těsto, které necháme chvíli odpočinout v chladu.
  2. Jablka omyjeme, oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  3. Těsto rozdělíme na tři díly a každý rozválíme na plát. Poklademe nastrouhanými jablky, která pocukrujeme, poprášíme skořicí a posypeme rozinkami. Těsto zavineme.
  4. Záviny pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.