Znojemská omáčka

Znojemská omáčka - obrázek

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Jíška instantní 1 polévková lžíce
Kmín celý 1 kávová lžička
Masox 0.5 kostka
Okurky nakládané 150 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová plec 500 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké.
  2. Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky.