Znojemská omáčka
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Jíška instantní |
1 polévková lžíce |
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Masox |
0.5 kostka |
Okurky nakládané |
150 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
500 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké.
- Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky.