Máslová čokoládová pěna
Ingredience
Čokoláda 70% kakao |
70 g |
Cukr krupice |
25 g |
Máslo |
55 g |
Vaječný bílek slepičí |
3 ks |
žloutek |
2 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu. Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu rozlámeme.
- Čokoládu rozpustíme na mírném plameni, neustále mícháme. Poté vmícháme, nejlépe metličkou, máslo, odstavíme z ohně a postupně žloutky. Směs necháme vychladnout.
- V mezičase ušleháme bílky, do pěny všleháme cukr a došleháme dopevna.
- Zhruba čtvrtinu bílkového sněhu vmícháme do čokolády a tuto směs nejlépe stěrkou opatrně vmícháme do zbylých bílků.
- Před chladnutím pěnu rozdělíme do misek.
- Pěna by se měla chladit nejméně 2 hodiny.