Máslová čokoládová pěna

Ingredience


Čokoláda 70% kakao 70 g
Cukr krupice 25 g
Máslo 55 g
Vaječný bílek slepičí 3 ks
žloutek 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny suroviny musejí mít pokojovou teplotu. Máslo nakrájíme na kousky, čokoládu rozlámeme.
  2. Čokoládu rozpustíme na mírném plameni, neustále mícháme. Poté vmícháme, nejlépe metličkou, máslo, odstavíme z ohně a postupně žloutky. Směs necháme vychladnout.
  3. V mezičase ušleháme bílky, do pěny všleháme cukr a došleháme dopevna.
  4. Zhruba čtvrtinu bílkového sněhu vmícháme do čokolády a tuto směs nejlépe stěrkou opatrně vmícháme do zbylých bílků.
  5. Před chladnutím pěnu rozdělíme do misek.
  6. Pěna by se měla chladit nejméně 2 hodiny.