Šunková pěna se žervé

Ingredience


Máslo čerstvé 16 dkg
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 75 ml
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 15 dkg
Žervé 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku umeleme, utřeme s polovinou másla, smetanou, paprikou,
  2. solí a pepřem. Směs necháme v lednici ztuhnout.
  3. Žervé utřeme se zbylým máslem, solí a ušlehanou smetanou.
  4. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, dno potřeme šunkovou pěnou na ní dáme vrstvu žervé a pokračujeme až do spotřebování. Zakončíme šunkovou pěnou. Necháme v chladničce ztuhnout. Nakrájíme na plátky, zdobíme rajčetem nebo ředkvičkami.