Šunková pěna se žervé
Ingredience
Máslo čerstvé |
16 dkg |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
75 ml |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
15 dkg |
Žervé |
2 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Šunku umeleme, utřeme s polovinou másla, smetanou, paprikou,
- solí a pepřem. Směs necháme v lednici ztuhnout.
- Žervé utřeme se zbylým máslem, solí a ušlehanou smetanou.
- Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, dno potřeme šunkovou pěnou na ní dáme vrstvu žervé a pokračujeme až do spotřebování. Zakončíme šunkovou pěnou. Necháme v chladničce ztuhnout. Nakrájíme na plátky, zdobíme rajčetem nebo ředkvičkami.