Klevela z lesního ovoce
Ingredience
Balsamico ocet |
0.5 polévková lžíce |
Cukr krupice |
30 g |
Lesní plody - mražené |
250 g |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Vodu vlijeme do širšího kastrolu a zahříváme. Do vody vložíme misku s ovocem, zakryjeme a necháme rozmrazit. Zhruba po pěti minutách ovoce promícháme, aby se rozmrazovalo rovnoměrně.
- Poté ovoce dáme do síta a šťávu z něj necháme okapat do menšího kastrolu. Síto s ovocem odložíme a do šťávy vmícháme cukr, med a ocet. Směs na ohni mícháme, až se cukr rozpustí. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Dbáme, aby se sirup nepřichytával dna.
- Jakmile sirup vychladne, vmícháme do něj okapané ovoce.
- Klevelu vložíme do misky, překryjeme fólií a uložíme v chladničce.