Klevela z lesního ovoce

Ingredience


Balsamico ocet 0.5 polévková lžíce
Cukr krupice 30 g
Lesní plody - mražené 250 g
Med včelí 1 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vodu vlijeme do širšího kastrolu a zahříváme. Do vody vložíme misku s ovocem, zakryjeme a necháme rozmrazit. Zhruba po pěti minutách ovoce promícháme, aby se rozmrazovalo rovnoměrně.
  2. Poté ovoce dáme do síta a šťávu z něj necháme okapat do menšího kastrolu. Síto s ovocem odložíme a do šťávy vmícháme cukr, med a ocet. Směs na ohni mícháme, až se cukr rozpustí. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Dbáme, aby se sirup nepřichytával dna.
  3. Jakmile sirup vychladne, vmícháme do něj okapané ovoce.
  4. Klevelu vložíme do misky, překryjeme fólií a uložíme v chladničce.