Fettuccine se špenátem a prosciuttem

Ingredience


Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Cibulka jarní 3 ks
Cukr krupice 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Prosciutto sušené 8 plátek
Špenát listový čerstvý 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Fettuccine 500 g
Voda pitná 5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky, cibulky nadrobno a asi 5min orestujeme za občasného míchání na rozpáleném oleji dokřupava. Listy špenátu pokrájíme nahrubo a přidáme do pánve. Vmícháme cukr a ocet a poté pod pokličkou asi minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
  3. Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.