Fettuccine se špenátem a prosciuttem
Ingredience
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Prosciutto sušené |
8 plátek |
Špenát listový čerstvý |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Fettuccine |
500 g |
Voda pitná |
5 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky, cibulky nadrobno a asi 5min orestujeme za občasného míchání na rozpáleném oleji dokřupava. Listy špenátu pokrájíme nahrubo a přidáme do pánve. Vmícháme cukr a ocet a poté pod pokličkou asi minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.