Chlebíček z polenty
Ingredience
Cukr krupice |
25 g |
Kukuřičná krupice T 600 |
150 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko acidofilní |
150 g |
Mléko plnotučné |
150 g |
Mouka pšeničná hladká |
150 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Troubu předehřejeme na 220 °C.
- Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.
- V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.
- V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.
- Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.