Chlebíček z polenty

Ingredience


Cukr krupice 25 g
Kukuřičná krupice T 600 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mléko acidofilní 150 g
Mléko plnotučné 150 g
Mouka pšeničná hladká 150 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 220 °C.
  2. Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.
  3. V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.
  4. V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.
  5. Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.