Banánky z odpalovaného těsta
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká |
75 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
1.2 dl |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
- V míse ušleháme vejce.
- Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Zahříváme do rozpuštění másla. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme ze sporáku a vsypeme mouku. Mícháme, až se těsto nelepí na stěny kastrolu. Poté postupně vmícháme vejce a dobře vymícháme.
- Těsto naplníme do sáčku se zdobítkem a na plechu tvoříme banánky (velikost si určíme podle vkusu). Musíme dělat mezi nimi odstupy, těsto nabude na objemu.
- Bánánky pečeme cca 10 minut při 220 °C, poté ještě cca 5 při pootevřené troubě.