Banánky z odpalovaného těsta

Ingredience


Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká 75 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 1.2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo pokrájíme. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem.
  2. V míse ušleháme vejce.
  3. Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Zahříváme do rozpuštění másla. Jakmile se směs začne vařit, stáhneme ze sporáku a vsypeme mouku. Mícháme, až se těsto nelepí na stěny kastrolu. Poté postupně vmícháme vejce a dobře vymícháme.
  4. Těsto naplníme do sáčku se zdobítkem a na plechu tvoříme banánky (velikost si určíme podle vkusu). Musíme dělat mezi nimi odstupy, těsto nabude na objemu.
  5. Bánánky pečeme cca 10 minut při 220 °C, poté ještě cca 5 při pootevřené troubě.