Smetanové koláčky s rozinkami
Ingredience
Cukr krupice |
40 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
280 g |
Rozinky |
50 g |
Smetana |
180 g |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 14 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem, vychlazené máslo nakrájíme na kostičky, rozinky rozsekáme.
- V míse zpracujeme mouku (hrst mouky odložíme na posypání válu), prášek do pečiva, sůl a máslo a vypracujeme drobenkové těsto, přidáme rozinky.
- V menší míse ušleháme cukr s vejcem do pěny a zašleháme smetanu (několik lžic odložíme na potření). Tekutou směs zapracujeme do drobenkového těsta.
- Hotové těsto zpracujeme na válu posypaném moukou, vyválíme placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme menší koláčky.
- Hotové koláčky klademe na plech, potřeme smetanou a pečeme. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.