Smetanové koláčky s rozinkami

Ingredience


Cukr krupice 40 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 280 g
Rozinky 50 g
Smetana 180 g
Sůl 0.25 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 220 °C, plech vyložíme pečicím papírem, vychlazené máslo nakrájíme na kostičky, rozinky rozsekáme.
  2. V míse zpracujeme mouku (hrst mouky odložíme na posypání válu), prášek do pečiva, sůl a máslo a vypracujeme drobenkové těsto, přidáme rozinky.
  3. V menší míse ušleháme cukr s vejcem do pěny a zašleháme smetanu (několik lžic odložíme na potření). Tekutou směs zapracujeme do drobenkového těsta.
  4. Hotové těsto zpracujeme na válu posypaném moukou, vyválíme placku silnou cca 4 mm a vykrajujeme menší koláčky.
  5. Hotové koláčky klademe na plech, potřeme smetanou a pečeme. Po upečení necháme vychladnout na mřížce.