Kološvárské zelí II

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Maso mleté - mix 250 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Salám měkký 250 g
Smetana sladká 250 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Vepřové sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
Zelí kysané 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kysané zelí uvaříme v troše vody doměkka a scedíme.
  2. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přisypeme mletou papriku a směs vmícháme do uvařeného zelí.
  3. Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Chvíli restujeme.
  4. Do pekáče urovnáme polovinu zelí, na zelí rozprostřeme mleté maso a na maso položíme na plátky nakrájený salám. Navrch rozložíme zbylé zelí. Vše zalijeme smetanou.
  5. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.