Kološvárské zelí II
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Maso mleté - mix |
250 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Salám měkký |
250 g |
Smetana sladká |
250 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vepřové sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
Zelí kysané |
1000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Kysané zelí uvaříme v troše vody doměkka a scedíme.
- Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přisypeme mletou papriku a směs vmícháme do uvařeného zelí.
- Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Chvíli restujeme.
- Do pekáče urovnáme polovinu zelí, na zelí rozprostřeme mleté maso a na maso položíme na plátky nakrájený salám. Navrch rozložíme zbylé zelí. Vše zalijeme smetanou.
- Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.