Tvarohový koláč s jahodami

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 15 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Pomerančová kůra 1.5 polévková lžíce
Smetana 110 ml
Sůl 1 špetka
Sušenky Amaretti 130 g
Tvaroh měkký 500 g
Vejce slepičí 3 ks
Cukr moučka 1.5 polévková lžíce
Jahody 320 g
Kiwi 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 150 °C, dortovou formu vytřeme máslem, dno formy vyložíme pečicím papírem.
  2. Sušenky válečkem rozdrtíme a drtí vyložíme dno formy.
  3. Bílky oddělíme od žloutků a spolu se solí ušleháme pevný sníh. Tvaroh položíme do síta a necháme okapat.
  4. Žloutky s cukrem, vanilkou, tvarohem, kůrou a smetanou ušleháme, poté vsypeme mouku a promícháme. Do žloutkového těsta lehce metlou vmícháme bílky.
  5. Těsto opatrně nalijeme na sušenkovou drť, uhladíme a pečeme zhruba hodinu. Poté troubu vypneme a koláč necháme ještě asi 15 minut v troubě.
  6. Na mřížce necháme koláč ve formě zcela vychladnout, nejlépe přes noc.
  7. Koláč vyjmeme z formy, poklademe plátky oloupaného kiwi a rozpůlenými omytými jahodami. Koláč před podáváním poprášíme moučkovým cukrem.