Višňový dezert s tvarohem

Ingredience


Višně 200 g
Citrony 1 ks
Cukr moučka 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Tvaroh tučný 250 g
Vanilkový cukr 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Máslo 80 g
Sušenky BeBe světlé jemné 200 g
Máslo 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dortovou formu vytřeme máslem. Sušenky dáme do igelitového sáčku, válečkem je rozdrtímea dáme je do mísy. V kastrólku rozpustíme máslo, které nalijeme na sušenky a dobře vše promícháme. Směs vyklopíme do dortové formy, pomocí lžíce nebo vařečky ji důkladně přitlačíme ke dnu. Vzniklý korpus dáme do lednice ztuhnout asi na 20 minut. Troubu si předehřejeme na 180°C. Omyté a odkapané višne vypeckujeme, odložíme je do misky.
  2. Připravíme si tvarohovou náplň: chemicky neošetřený citrón (bio) omyjeme, osušíme, kůru jemně nastrouháme a šťávu vymačkáme do skleničky. V míse vymícháme měkký tučný tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci, moukou, citrónovou kůrou a šťávou.
  3. Na ztuhlý korpus rovnoměrně naneseme tvarohovou směs, navrch poklademe višně slupkou dolů. Koláč pečeme pomalu při 180°C přibližně 45-50 minut do zlatova. Asi v polovině pečení položíme na koláč pečící papír. Upečený koláč hned z trouby nevytahujeme, ale necháme ho dojít při vypnuté teplotě s otevřenými dvířky asi 5 minut.