Jarní hrášková polévka s ředkvičkami
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Hrášek mražený |
100 g |
Máslo |
30 g |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
2 polévková lžíce |
Ředkvička |
8 ks |
Smetana ke šlehání |
100 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
750 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.
- V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.
- Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.