Jarní hrášková polévka s ředkvičkami

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Hrášek mražený 100 g
Máslo 30 g
Pepř bílý 2 špetka
Petržel kudrnka 2 polévková lžíce
Ředkvička 8 ks
Smetana ke šlehání 100 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme svazek ředkviček i s mladými lístky, jarní cibulku a petrželku kudrnku. Cibulku a asi 2 polévkové lžíce lístků z ředkviček tence nakrájíme (lístky na proužky a cibulku na kroužky). 2-3 ředkvičky si nakrájíme na plátky, petrželku pokrájíme nadrobno a obě ingredience odložíme do misky, použijeme je na ozdobu.
  2. V kastrólu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibulku i lístky z ředkviček. Přilijeme 750ml vody, přidáme sůl, bílý pepř, přepůlené zbylé ředkvičky a zmrazený zelený hrášek, který jsme předtím dali do síta a propláchli. Vodu přivedeme k varu a hrášek vaříme přibližně 7-8 minut. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme ji sladkou smetanou.
  3. Polévku před podáváním na talířích ozdobíme pokrájenými ředkvičkami a petrželkou.