Pečená kachní stehna s brambory a rukolou
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Kmín celý |
0.5 kávová lžička |
Máslo |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Rukola |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1.5 l |
Kachní stehna |
4 ks |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Pepř 4 barev |
4 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
400 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 220°C. Před pečením omytá a osušená kachní stehna dáme do pekáče, posypeme je z každé strany solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Kachní stehna budeme péct při teplotě 180-190°C. Přibližně po 20 minutách stehna podlijeme vařící vodou, pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a pečeme dále asi 1 hodinu. V průběhu pečení stehna otáčíme a odebereme trochu vypečeného sádla, které si odložíme do hrnečku. po hodině stehna dopečeme bez zakrytí a pečeme ještě 20 minut do zlatohněda.
- Mezitím promyjeme rukolu, necháme ji okapat a pokrájíme ji na větší kousky. Omyté brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kostky, dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl a kmín. Vaříme přibližně 30 minut před dopečením kachních stehen pod pokličkou doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim lžíci másla, 2 lžíce vypečeného sádla z kachních stehen a rozšťoucháme je. Nakonec do nich přimícháme rukolu a dochutíme bílým pepřem. Brambory udržujeme pod pokličkou horké.
- Upečená kachní stehna položíme na rozpálenou pánev s nepřilnavým dnem, zakryjeme je poklicí nebo alobalem a opečeme je z každé strany 1-3 minuty dokřupava.
- Na talíře rozdělíme šťouchané brambory, kachní stehna a podáváme.