Pečená kachní stehna s brambory a rukolou

Ingredience


Brambory 1 kg
Kmín celý 0.5 kávová lžička
Máslo 1 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Rukola 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1.5 l
Kachní stehna 4 ks
Kmín drcený 1 kávová lžička
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 400 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 220°C. Před pečením omytá a osušená kachní stehna dáme do pekáče, posypeme je z každé strany solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Kachní stehna budeme péct při teplotě 180-190°C. Přibližně po 20 minutách stehna podlijeme vařící vodou, pekáček zakryjeme víkem nebo alobalem a pečeme dále asi 1 hodinu. V průběhu pečení stehna otáčíme a odebereme trochu vypečeného sádla, které si odložíme do hrnečku. po hodině stehna dopečeme bez zakrytí a pečeme ještě 20 minut do zlatohněda.
  2. Mezitím promyjeme rukolu, necháme ji okapat a pokrájíme ji na větší kousky. Omyté brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kostky, dáme do hrnce s vodou, přidáme sůl a kmín. Vaříme přibližně 30 minut před dopečením kachních stehen pod pokličkou doměkka. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim lžíci másla, 2 lžíce vypečeného sádla z kachních stehen a rozšťoucháme je. Nakonec do nich přimícháme rukolu a dochutíme bílým pepřem. Brambory udržujeme pod pokličkou horké.
  3. Upečená kachní stehna položíme na rozpálenou pánev s nepřilnavým dnem, zakryjeme je poklicí nebo alobalem a opečeme je z každé strany 1-3 minuty dokřupava.
  4. Na talíře rozdělíme šťouchané brambory, kachní stehna a podáváme.