Dukátové buchtičky

Ingredience


Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Droždí 20 g
Mléko polotučné 7 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Sůl 1 špetka
Tuk 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mléka a droždí uděláme kvásek, který pak přidáme do připravené směsi ze všech přísad a vypracujeme vláčné těsto. Pokud máme žloutek, můžeme jej přidat.
  2. Necháme vykynout na teplém místě. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou šišku, z které krájíme malé kousky a ty pak skládáme do vymaštěného pekáčku. Musíme je mezi sebou dobře promastit, nejlépe mašlovačkou smočenou v horkém tuku a přisunujeme je k sobě.
  3. Necháme je chvilku vykynout, postačí 10 minut a pečeme v prudké troubě tak, aby měly křupavý povrch. Podáváme ještě teplé.