Dukátové buchtičky
Ingredience
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Droždí |
20 g |
Mléko polotučné |
7 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mléka a droždí uděláme kvásek, který pak přidáme do připravené směsi ze všech přísad a vypracujeme vláčné těsto. Pokud máme žloutek, můžeme jej přidat.
- Necháme vykynout na teplém místě. Z těsta na pomoučeném válu vyválíme tenkou šišku, z které krájíme malé kousky a ty pak skládáme do vymaštěného pekáčku. Musíme je mezi sebou dobře promastit, nejlépe mašlovačkou smočenou v horkém tuku a přisunujeme je k sobě.
- Necháme je chvilku vykynout, postačí 10 minut a pečeme v prudké troubě tak, aby měly křupavý povrch. Podáváme ještě teplé.