Pečené kuřecí paličky

Ingredience


Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Kuřecí půlky s kůží 8 ks
Med včelí 1 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jednotlivé paličky třikrát až čtyřikrát, příčně, nakrojíme.
  2. Smícháme sojovou omáčku, med, olej a hořčici.
  3. Paličky ve směsi obalíme a necháme nejméně půl hodiny marinovat
  4. /v lednici přes noc/. Maso dáme na pekáč, plech vyložený pečícím
  5. papírem nebo zapékací nádoby.
  6. Pečeme v troubě na 200°C, občas obrátíme.