Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě
Ingredience
Bazalka |
4 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Ocet jablečný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
42 ml |
Rajčata |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá a osušená zralá rajčata rozkrojíme, odstraníme jadýrka a opatrně vymačkáme šťávu. Pak rajčata i se slupkou odložíme do mísy. Červenou lahůdkovou cibuli a 1-2 stroužky česneku očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k rajčatům. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky pokrájíme nebo rotrháme na kousky. Přidáme ji též k rajčatům spolu s olivovým olejem, solí, octem a lžičkou cukru. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a rajčata necháme při pokojové teplotě marinovat 1 hodinu.
- Podáváme je místo omáček nebo kečupů.