Čerstvá rajčata v bylinkové marinádě

Ingredience


Bazalka 4 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Ocet jablečný 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 42 ml
Rajčata 500 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá a osušená zralá rajčata rozkrojíme, odstraníme jadýrka a opatrně vymačkáme šťávu. Pak rajčata i se slupkou odložíme do mísy. Červenou lahůdkovou cibuli a 1-2 stroužky česneku očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme k rajčatům. Bazalku omyjeme, vodu setřepeme a lístky pokrájíme nebo rotrháme na kousky. Přidáme ji též k rajčatům spolu s olivovým olejem, solí, octem a lžičkou cukru. Vše dobře promícháme, mísu zakryjeme a rajčata necháme při pokojové teplotě marinovat 1 hodinu.
  2. Podáváme je místo omáček nebo kečupů.