Vepřové na hořčici s kapustičkami
Ingredience
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Kapusta růžičková |
200 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřové maso libové |
400 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na plátky nakrájíme maso, naklepeme, pomažeme hořčicí, osolíme a opepříme. Naložené plátky necháme v lednici 2 hodiny.
- Poté maso osmažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
- Očistíme mrkev a kapustičky a opláchneme. Nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- Poté vodu slijeme a zeleninu promícháme s máslem.
- Hotové maso podáváme se zeleninou.