Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy
Ingredience
Arašídy |
60 g |
Balkánský sýr |
100 g |
Cibulka jarní |
2 ks |
Kedlubna |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Mrkev |
350 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Vlašské ořechy |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou jarní mrkev a střední mladou kedlubnu nastrouháme na tenší hranolky. Jarní zelenou cibulku pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a nať pokrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme.
- Slané arašídy vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky, které spolu s arašídy přimícháme do zeleniny. Ještě přidáme na malé kostky nakrájený balkánský sýr. Salát dochutíme olejem, bílým pepřem a podle chuti šťávou z limetky (asi 1/2 lžíce). Zlehka vše promícháme a podáváme.