Mrkvový salát s kedlubnou a arašídy

Ingredience


Arašídy 60 g
Balkánský sýr 100 g
Cibulka jarní 2 ks
Kedlubna 1 ks
Limetka 1 ks
Mrkev 350 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř bílý 2 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Vlašské ořechy 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou jarní mrkev a střední mladou kedlubnu nastrouháme na tenší hranolky. Jarní zelenou cibulku pokrájíme na kolečka. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme a nať pokrájíme nadrobno. Vše v míse promícháme.
  2. Slané arašídy vložíme do mikrotenového sáčku a válečkem je rozmačkáme. Vlašské ořechy pokrájíme na menší kousky, které spolu s arašídy přimícháme do zeleniny. Ještě přidáme na malé kostky nakrájený balkánský sýr. Salát dochutíme olejem, bílým pepřem a podle chuti šťávou z limetky (asi 1/2 lžíce). Zlehka vše promícháme a podáváme.