Zapečený květák v bešamelové omáčce

Ingredience


Hořčice 1 kávová lžička
Květák 1 ks
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Eidam cihla 30% 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na růžičky rozebereme květák.
  2. Omyjeme a do poloměkka uvaříme.
  3. Dáme do vymazané a vysypané formy.
  4. Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, přidáme hořčici, petrželku, přidáme šunku, nastrouhaný sýr.
  5. 3 žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků.
  6. Zalijeme směsí květák a v troubě pečeme při 180 stupních 45 minut.