Zapečený květák v bešamelové omáčce
Ingredience
Hořčice |
1 kávová lžička |
Květák |
1 ks |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
100 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na růžičky rozebereme květák.
- Omyjeme a do poloměkka uvaříme.
- Dáme do vymazané a vysypané formy.
- Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji mlékem, osolíme, přidáme hořčici, petrželku, přidáme šunku, nastrouhaný sýr.
- 3 žloutky a tuhý sníh ze 3 bílků.
- Zalijeme směsí květák a v troubě pečeme při 180 stupních 45 minut.