Tvarohovo- meruňkový závin z listového těsta

Ingredience


Listové těsto 280 g
Máslo 20 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Cukr krupice 100 g
Maizena - kukuřičný škrob 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh Lidl modry v sacku polotu4 250 g
Vaječný bílek slepičí 1 ks
Vanilkový cukr 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Meruňky 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V pánvi na rozpuštěném másle krátce osmažíme strouhanku s cukrem dozlatova. Omyté a osušené meruňky rozkrojíme a vypeckujeme. Troubu si předehřejeme na 200°C.
  2. Hrudkovitý tučný tvaroh v misce dobře smícháme s cukrem, solí, kukuřičným škrobem, bílkem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Na pomoučeném vále (2 PL mouka hladká) rozválíme do tvaru obdélníku listové těsto. Přibližně 4 cm od okrajů těsto pokryjeme osmaženou vychladlou strouhankou, pak rozložíme vymíchaný tvaroh a na něj poklademe meruňky. Těsto opatrně zavineme, okraje dobře 2x zahneme pod závin a ho opatrně přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a na několika místech ho propíchneme párátkem. Pečeme při 190°C 20-25 minut dozlatova.
  3. Vychladlý závin nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.