Špenátové noky

Ingredience


Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hrubá 3 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 3 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 350 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Tvaroh tučný 300 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody.
  2. Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy.
  3. Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout.
  4. Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky.
  5. Uvařené noky vyplavou na povrch.
  6. Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru.