Špenátové noky
Ingredience
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
3 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
350 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
100 g |
Tvaroh tučný |
300 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Necháme rozmrazit špenát a zvolna podusíme 8 minut v troše vody.
- Poté scedíme, nakrájíme a vložíme do mísy.
- Přidáme strouhanku, tvaroh, mouku, krupici, vejce, sůl, koření a vše promícháme. Nastrouháme čedar a přidáme polovinu sýra. 10 minut necháme odpočinout.
- Dáme vařit osolenou vodu, do vroucí vody vhazujeme noky, které vytvoříme z připraveného těsta pomocí lžičky.
- Uvařené noky vyplavou na povrch.
- Po uvaření noky polijeme máslem a posypeme zbytkem čedaru.