Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 400 g
Lilek 6 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika 1 ks
Pepř černý mletý 10 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata 3 ks
Sůl 10 g
Sýr Feta 6 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.
  2. Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).
  3. Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.
  4. Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.
  5. Podáváme posypané petrželkou.