Lilky plněné jehněčím masem a zeleninou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Jehněčí maso mleté |
400 g |
Lilek |
6 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika |
1 ks |
Pepř černý mletý |
10 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
10 g |
Sýr Feta |
6 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Lilky podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Lilky osolíme a opepříme a dáme řezem dolů aspoň 5 minut vypotit.
- Jehněčí osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Poté ho z pánve vyjmeme (olej a šťávu necháme v pánvi).
- Na výpeku z masa osmažíme cibuli nakrájenou na jemno, přidáme nakrájenou papriku, česnek a rajčata.
- Do zeleniny vmícháme maso a nastrouhanou fetu. Směsí naplníme lilky a pečeme 25 minut na 180 °C.
- Podáváme posypané petrželkou.