Koláč s medovým mascarpone s ořechy
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Kakao |
3 polévková lžíce |
Kypřící prášek do pečiva |
1 ks |
Mascarpone |
500 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Med včelí |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Olej rostlinný |
125 ml |
Ořechy vlašské |
150 g |
Třtinový cukr |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem na 180 °C asi 35 minut. Poté necháme vychladnout.
- Mascarpone necháme zteplat na pokojovou teplotu, pak do něj vmícháme med a potřeme tím koláč. Necháme ztuhnout v lednici.
- Cukr necháme zkaramelizovat s máslem, přidáme ořechy a chvíli mícháme. Koláč jimi ozdobíme.