Koláč s medovým mascarpone s ořechy

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Kakao 3 polévková lžíce
Kypřící prášek do pečiva 1 ks
Mascarpone 500 g
Máslo čerstvé 75 g
Med včelí 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 500 g
Olej rostlinný 125 ml
Ořechy vlašské 150 g
Třtinový cukr 4 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
  2. Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem na 180 °C asi 35 minut. Poté necháme vychladnout.
  3. Mascarpone necháme zteplat na pokojovou teplotu, pak do něj vmícháme med a potřeme tím koláč. Necháme ztuhnout v lednici.
  4. Cukr necháme zkaramelizovat s máslem, přidáme ořechy a chvíli mícháme. Koláč jimi ozdobíme.