Salát z červeného zelí se švestkami

Ingredience


Cukr třtinový 1 polévková lžíce
Ocet 2 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 2 polévková lžíce
Ořechy vlašské 30 g
Pepř černý mletý 5 g
Sirup javorový 4 polévková lžíce
Skořice mletá 1 kávová lžička
Sůl 5 g
Švestky 500 g
Tymián 2 kávová lžička
Zelí hlávkové červené 750 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme.
  2. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
  3. Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty.
  4. Švestky slijeme a přimícháme k zelí.
  5. Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián.
  6. Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy.