Salát z červeného zelí se švestkami
Ingredience
Cukr třtinový |
1 polévková lžíce |
Ocet |
2 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
2 polévková lžíce |
Ořechy vlašské |
30 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sirup javorový |
4 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Sůl |
5 g |
Švestky |
500 g |
Tymián |
2 kávová lžička |
Zelí hlávkové červené |
750 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme.
- Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
- Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty.
- Švestky slijeme a přimícháme k zelí.
- Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián.
- Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy.