Celerové rizoto s kuřetem
Ingredience
Celer bulvový |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Mascarpone |
2 polévková lžíce |
Máslo |
150 g |
Olej olivový |
5 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rýže |
300 g |
Šalvěj |
2 ks |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
80 ml |
Vývar drůbeží |
1.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
- V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.
- Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.
- Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.
- Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.
- Na zbylém másle osmahneme šalvěj.
- Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.