Celerové rizoto s kuřetem

Ingredience


Celer bulvový 500 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Mascarpone 2 polévková lžíce
Máslo 150 g
Olej olivový 5 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rýže 300 g
Šalvěj 2 ks
Sůl 5 g
Víno bílé 80 ml
Vývar drůbeží 1.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.
  3. Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.
  4. Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.
  5. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.
  6. Na zbylém másle osmahneme šalvěj.
  7. Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.