Lehký tvarohový dort s borůvkami
Ingredience
Borůvky |
300 g |
Máslo |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Acidofilní mléko |
60 ml |
Cukr moučka |
160 g |
Krupice dětská |
60 g |
Lučina |
200 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Rum |
1 kávová lžička |
Smetana |
2 polévková lžíce |
Tvaroh tučný |
200 g |
Vanilkový lusk |
0.5 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr moučka |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Borůvky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
- V míse si vymícháme Lučinu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem seškrábneme polovinu zrníček do tvarohu, přidáme k němu vejce, 1 lžičku rumu, smetanu, promícháme, přisypeme dětskou krupici smíchanou s polohrubou moukou a těsto zředíme acidofilním mlékem. Znovu vše promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch těsta pokryjeme borůvkami. Tvarohový dort pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova.
- Upečený dort necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.