Lehký tvarohový dort s borůvkami

Ingredience


Borůvky 300 g
Máslo 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Acidofilní mléko 60 ml
Cukr moučka 160 g
Krupice dětská 60 g
Lučina 200 g
Mouka polohrubá 30 g
Rum 1 kávová lžička
Smetana 2 polévková lžíce
Tvaroh tučný 200 g
Vanilkový lusk 0.5 ks
Vejce slepičí 2 ks
Cukr moučka 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Borůvky propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  2. V míse si vymícháme Lučinu s tvarohem a moučkovým cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, nožem seškrábneme polovinu zrníček do tvarohu, přidáme k němu vejce, 1 lžičku rumu, smetanu, promícháme, přisypeme dětskou krupici smíchanou s polohrubou moukou a těsto zředíme acidofilním mlékem. Znovu vše promícháme. Těsto nalijeme do dortové formy a povrch těsta pokryjeme borůvkami. Tvarohový dort pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova.
  3. Upečený dort necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.