Bábovka z celozrnné mouky
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Jablka |
2 ks |
Kakao - prášek |
2 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Marmeláda jahodová |
10 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
200 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
50 g |
Olej stolní |
75 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
75 ml |
-
Doba přípravy: 100 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.
- Žloutky a cukr utřeme do pěny, přimícháváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do těsta. Do 1/2 vmícháme kakao.
- Jablka nakrájíme na osminky a vyndáme z nich jadřince.
- Do formy nalijeme světlou část těsta, dáme na ni jablka, která potřeme marmeládou a pak nalijeme kakaové těsto.
- 90 minut pečeme při 175 stupních.
- Poté bábovku teplou vyklopíme a pocukrujeme.