Bábovka z celozrnné mouky

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Jablka 2 ks
Kakao - prášek 2 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Marmeláda jahodová 10 polévková lžíce
Mouka polohrubá 200 g
Mouka pšeničná celozrnná 50 g
Olej stolní 75 ml
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 75 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.
  2. Žloutky a cukr utřeme do pěny, přimícháváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do těsta. Do 1/2 vmícháme kakao.
  4. Jablka nakrájíme na osminky a vyndáme z nich jadřince.
  5. Do formy nalijeme světlou část těsta, dáme na ni jablka, která potřeme marmeládou a pak nalijeme kakaové těsto.
  6. 90 minut pečeme při 175 stupních.
  7. Poté bábovku teplou vyklopíme a pocukrujeme.