Hermelínová omáčka s rýží
Ingredience
Chilli koření mleté |
5 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Koření na kuře |
10 g |
Kuřecí prsa |
2 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rýže dušená |
200 g |
Smetana |
100 ml |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme je kořením na kuře.
- Kuře zprudka orestujeme na oleji, přidáme hermelín nakrájený na kostičky, podlijeme trochou vývaru a podusíme.
- Rozmícháme, podle potřeby přiléváme vývar.
- Přidáme kečup, pepř a chilli koření.
- Přidáme smetanu (může být i menší množství než uvedené) a vaříme odkryté až bude mít omáčka požadovanou hustotu.
- Podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.