Hermelínová omáčka s rýží

Ingredience


Chilli koření mleté 5 g
Kečup 1 polévková lžíce
Koření na kuře 10 g
Kuřecí prsa 2 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 5 g
Rýže dušená 200 g
Smetana 100 ml
Sýr Hermelín (Camember, Encián) 2 ks
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme je kořením na kuře.
  2. Kuře zprudka orestujeme na oleji, přidáme hermelín nakrájený na kostičky, podlijeme trochou vývaru a podusíme.
  3. Rozmícháme, podle potřeby přiléváme vývar.
  4. Přidáme kečup, pepř a chilli koření.
  5. Přidáme smetanu (může být i menší množství než uvedené) a vaříme odkryté až bude mít omáčka požadovanou hustotu.
  6. Podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.