Pórkový krém s pečeným česnekem

Ingredience


Brambory 3 ks
Česnek 2 ks
Cibulka jarní 6 ks
Klobása Chorizo 150 g
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 7 g
Pórek 2 ks
Sůl 7 g
Tymián 10 g
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.
  2. 4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.
  3. Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
  4. Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.
  5. Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.
  6. Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.