Pórkový krém s pečeným česnekem
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Česnek |
2 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Klobása Chorizo |
150 g |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Pórek |
2 ks |
Sůl |
7 g |
Tymián |
10 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.
- 4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.
- Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
- Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.
- Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.
- Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.