Bramborová polévka s parmazánem
Ingredience
Brambory |
6 ks |
Cibule |
4 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
600 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nakrájíme cibuli, nadrobno a osmahneme na másle doměkka.
- Přidáme nakrájené, oloupané brambory, vývar, mléko a vaříme tak dlouho až brambory změknou.
- Rozmixujeme, můžeme přidat trochu vody vmícháme strouhaný parmazán, sůl, pepř a posypeme pažitkou a hoblinami parmazánu.
- Podáváme s pečivem.