Piškotová roláda, která se povede
Ingredience
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
5 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Ořechy vlašské |
2 polévková lžíce |
Pudinkový prášek - vanilkový |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z bílků ušleháme pevný sníh.
- Žloutky s cukrem vyšleháme v míse doběla. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nakonec po lžících přimícháváme mouku.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.
- Přes horký piškot natáhneme namočenou, vyždímanou utěrku a po chvíli těsto zarolujeme. Po vychladnutí naplníme krémem.
- Příprava krému: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo.
- Roládu potřeme krémem i na povrchu, ozdobíme mletými oříšky.