Piškotová roláda, která se povede

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Mouka polohrubá 5 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Cukr krupice 5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 250 g
Mléko polotučné 500 ml
Ořechy vlašské 2 polévková lžíce
Pudinkový prášek - vanilkový 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh.
  2. Žloutky s cukrem vyšleháme v míse doběla. Do žloutkové pěny zlehka vmícháme ušlehaný sníh a nakonec po lžících přimícháváme mouku.
  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.
  4. Přes horký piškot natáhneme namočenou, vyždímanou utěrku a po chvíli těsto zarolujeme. Po vychladnutí naplníme krémem.
  5. Příprava krému: Z mléka, cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo.
  6. Roládu potřeme krémem i na povrchu, ozdobíme mletými oříšky.