Zeleninové lasagne s cuketou

Ingredience


Bazalka 15 g
Cuketa 1 ks
Lasagne 400 g
Lilek 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 600 ml
Mouka pšeničná hladká 50 g
Muškátový oříšek 0.25 kávová lžička
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 10 g
Sýr Parmezán 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky a cukety nakrájíme na kolečka - osolíme a necháme vypotit.
  2. Bazalku natrháme a dáme do mísy spolu s rajčaty. Rukama rozdrtíme.
  3. Připravíme si bešamel - rozpustíme máslo, přidáme mouku a rozmícháme mléko. Okořeníme muškátovým oříškem a solí.
  4. Olejem vymažeme pekáč. Na spodek dáme trochu bešamelu, pak plát lasagní. Na to zeleninu a rajčata a bešamel - pak plát lasagní a opakujeme.
  5. Poslední vrstou je plát lasagní, bešamel a ten posypeme parmazánem.
  6. Pečeme 50 minut na 180 °C.