Zeleninové lasagne s cuketou
Ingredience
Bazalka |
15 g |
Cuketa |
1 ks |
Lasagne |
400 g |
Lilek |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mouka pšeničná hladká |
50 g |
Muškátový oříšek |
0.25 kávová lžička |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
10 g |
Sýr Parmezán |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky a cukety nakrájíme na kolečka - osolíme a necháme vypotit.
- Bazalku natrháme a dáme do mísy spolu s rajčaty. Rukama rozdrtíme.
- Připravíme si bešamel - rozpustíme máslo, přidáme mouku a rozmícháme mléko. Okořeníme muškátovým oříškem a solí.
- Olejem vymažeme pekáč. Na spodek dáme trochu bešamelu, pak plát lasagní. Na to zeleninu a rajčata a bešamel - pak plát lasagní a opakujeme.
- Poslední vrstou je plát lasagní, bešamel a ten posypeme parmazánem.
- Pečeme 50 minut na 180 °C.