Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou
Ingredience
Bazalka |
10 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hrachové lusky |
100 g |
Koriandr |
10 g |
Nudle Udon |
400 g |
Ocet rýžový |
1 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
1 kávová lžička |
Rajčata Cherry |
10 ks |
Shiitake houby |
40 g |
Sójová omáčka |
1 kávová lžička |
Vepřové maso mleté |
400 g |
Vývar drůbeží |
300 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.
- Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.
- Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.
- Nudle uvaříme podle návodu.
- Hrášek povaříme 3 minuty.
- Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.
- Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.