Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou

Ingredience


Bazalka 10 g
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Hrachové lusky 100 g
Koriandr 10 g
Nudle Udon 400 g
Ocet rýžový 1 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 1 kávová lžička
Rajčata Cherry 10 ks
Shiitake houby 40 g
Sójová omáčka 1 kávová lžička
Vepřové maso mleté 400 g
Vývar drůbeží 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.
  2. Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.
  3. Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.
  4. Nudle uvaříme podle návodu.
  5. Hrášek povaříme 3 minuty.
  6. Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.
  7. Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.