Křupavé domácí rohlíky
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí |
7 g |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
470 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2.7 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vlažnou vodu a rozpuštěné máslo vlijeme do pekárny, přidáme mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Zapneme program na těsto.
- Po vykynutí z těsta vytvarujeme 10 rohlíků, které necháme 15 minut kynout.
- Potom rohlíky potřeme mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 10 minut. Do trouby před pečením vložíme hrnek s vodou.