Křupavé domácí rohlíky

Křupavé domácí rohlíky - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí 7 g
Máslo čerstvé 70 g
Mouka pšeničná hladká T 650 470 g
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 2.7 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vlažnou vodu a rozpuštěné máslo vlijeme do pekárny, přidáme mouku, sušené droždí, cukr a sůl. Zapneme program na těsto.
  2. Po vykynutí z těsta vytvarujeme 10 rohlíků, které necháme 15 minut kynout.
  3. Potom rohlíky potřeme mlékem a posypeme hrubou solí. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 10 minut. Do trouby před pečením vložíme hrnek s vodou.