Sabayone ze sektu
Ingredience
Citrónová šťáva |
2 polévková lžíce |
Čokoláda hořká |
50 g |
Cukr krupice |
40 g |
Hroznové víno |
400 g |
Rozinky |
50 g |
Sušenky Club - máslové |
50 g |
Víno šumivé (sekt) |
300 ml |
Želatina plátková |
4 plátek |
žloutek |
2 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukr svaříme s vodou v poměru 1:1. Přidáme 100 ml sektu a žloutky a vyšleháme na vodní lázni do pěny.
- Želatinu necháme nabobtnat ve vodě.
- Zbytek sektu osladíme a svaříme. Přidáme citronovou šťávu a želatinu a necháme ztuhnout.
- Sebayone dáme na talíř, kolem dokola rozložíme přepůlené hrozny a rozinky, nakrájené vinné želé, rozdrobíme sušenky a posypeme strouhanou čokoládou.