Sabayone ze sektu

Ingredience


Citrónová šťáva 2 polévková lžíce
Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 40 g
Hroznové víno 400 g
Rozinky 50 g
Sušenky Club - máslové 50 g
Víno šumivé (sekt) 300 ml
Želatina plátková 4 plátek
žloutek 2 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukr svaříme s vodou v poměru 1:1. Přidáme 100 ml sektu a žloutky a vyšleháme na vodní lázni do pěny.
  2. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě.
  3. Zbytek sektu osladíme a svaříme. Přidáme citronovou šťávu a želatinu a necháme ztuhnout.
  4. Sebayone dáme na talíř, kolem dokola rozložíme přepůlené hrozny a rozinky, nakrájené vinné želé, rozdrobíme sušenky a posypeme strouhanou čokoládou.