Křepelky se slaninou a kapustou
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Cibulky |
200 g |
cider strongbow dry |
125 ml |
Jablko |
1 ks |
Kapusta hlávková |
0.5 ks |
Křepelka |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
10 g |
Sůl |
10 g |
Vývar drůbeží |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).
- Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.
- Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.
- Pečeme 45 minut na 190 °C.