Křepelky se slaninou a kapustou

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Cibulky 200 g
cider strongbow dry 125 ml
Jablko 1 ks
Kapusta hlávková 0.5 ks
Křepelka 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 10 g
Sůl 10 g
Vývar drůbeží 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křepelku osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na oleji (doporučuji v pánvi nebo hrnci vhodném do trouby).
  2. Poté křepelky obalíme slaninou - na jednu křepelku vyjdou dva plátky slaniny. Ovážeme provázkem.
  3. Na dno pečící formy přelijeme výpek z křepelek (nebo použijeme hrnec, ve kterém jsme smažili), na to dáme kapustu, nakrájené jablko, podlijeme ciderem a vývarem, naskládáme křepelky a přidáme máslo.
  4. Pečeme 45 minut na 190 °C.