Jablková buchta
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Jablka |
4 ks |
Kakao |
1 kávová lžička |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mouka polohrubá |
400 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Ořechy vlašské |
1 hrst |
Poleva čokoládová |
100 g |
Rozinky |
1 hrst |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, skořici, mleté ořechy a rozinky. Nakonec vmícháme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
- Po upečení moučník přelijeme čokoládovou polevou.