Jablková buchta

Jablková buchta - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Jablka 4 ks
Kakao 1 kávová lžička
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mouka polohrubá 400 g
Olej rostlinný 150 ml
Ořechy vlašské 1 hrst
Poleva čokoládová 100 g
Rozinky 1 hrst
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme vejce s cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, skořici, mleté ořechy a rozinky. Nakonec vmícháme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.
  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
  3. Po upečení moučník přelijeme čokoládovou polevou.