Buchta se zakysanou smetanou

Buchta se zakysanou smetanou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 400 g
Olej rostlinný 180 ml
Vejce slepičí 4 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Mléko polotučné 500 ml
Pudinkový prášek - kakaový 1 ks
Skořicový cukr 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.
  2. Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.
  4. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  5. Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.