Buchta se zakysanou smetanou
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
400 g |
Olej rostlinný |
180 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
500 ml |
Pudinkový prášek - kakaový |
1 ks |
Skořicový cukr |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- V míse utřeme vejce s cukrem a přidáme ostatní suroviny na těsto. Vše dobře rozmícháme.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
- Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink, který "cik cak" rozlijeme na těsto.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- Upečený, vychladlý moučník potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem.