Kuřecí prsa na jablkách II
Ingredience
Brambory |
800 g |
Cibule |
2 ks |
cider strongbow dry |
350 ml |
Citrony |
1 ks |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 polévková lžíce |
Jablko |
2 ks |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Ocet jablečný |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
50 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Sůl |
7 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa naporcujeme, aby nebyla moc vysoká.
- Smícháme cibule nakrájené na čtvrtiny, citron na kolečka, cider, olivový olej, ocet a hořčici.
- V této směsi necháme kuřecí prsa aspoň 24 hodin.
- Poté vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme 3 minuty z každé strany.
- Předáme do pekáče i s marinádou a oloupanými, nakrájenými jablky. Přidáme i brambory a pečeme 50 minut na 200 °C.