Kuřecí prsa na jablkách II

Kuřecí prsa na jablkách II - obrázek

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 2 ks
cider strongbow dry 350 ml
Citrony 1 ks
Hořčice Bornier - hrubozrnná 1 polévková lžíce
Jablko 2 ks
Kuřecí prsa 4 ks
Ocet jablečný 2 polévková lžíce
Olej olivový 50 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 7 g
Sůl 7 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa naporcujeme, aby nebyla moc vysoká.
  2. Smícháme cibule nakrájené na čtvrtiny, citron na kolečka, cider, olivový olej, ocet a hořčici.
  3. V této směsi necháme kuřecí prsa aspoň 24 hodin.
  4. Poté vyjmeme z marinády, osušíme a opečeme 3 minuty z každé strany.
  5. Předáme do pekáče i s marinádou a oloupanými, nakrájenými jablky. Přidáme i brambory a pečeme 50 minut na 200 °C.