Šlehačková roláda
Ingredience
Cukr moučkový |
100 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao holandské |
3 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Smetana ke šlehání |
500 ml |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku.
- Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.