Šlehačková roláda

Ingredience


Cukr moučkový 100 g
Cukr vanilka 1 ks
Kakao holandské 3 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Smetana ke šlehání 500 ml
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku.
  2. Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
  3. Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.
  4. Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.