Dýňový hamburger

Ingredience


Čedar 200 g
Česnek 2 stroužek
Chilli koření mleté 5 g
Cibule 1 ks
Dýně 300 g
Kmín drcený 5 g
Koriandr 1 polévková lžíce
Majonéza 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 7 g
Salát hlávkový 30 g
Strouhanka 200 g
Sůl 7 g
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka.
  2. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem.
  3. Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr.
  4. Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce.
  5. Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran.
  6. Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky.