Dýňový hamburger
Ingredience
Čedar |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli koření mleté |
5 g |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
300 g |
Kmín drcený |
5 g |
Koriandr |
1 polévková lžíce |
Majonéza |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Salát hlávkový |
30 g |
Strouhanka |
200 g |
Sůl |
7 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka.
- Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem.
- Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr.
- Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce.
- Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran.
- Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky.