Meruňková roláda
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
90 g |
Cukr moučka |
30 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Mouka polohrubá |
45 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Cukr moučka |
3 polévková lžíce |
Meruňkovice |
1 polévková lžíce |
Meruňky |
300 g |
Smetana na šlehání |
100 ml |
Tvaroh tučný |
350 g |
Želatina |
1 balení |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.
- Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.
- Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.
- Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
- Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.