Meruňková roláda

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 90 g
Cukr moučka 30 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Mouka polohrubá 45 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Cukr moučka 3 polévková lžíce
Meruňkovice 1 polévková lžíce
Meruňky 300 g
Smetana na šlehání 100 ml
Tvaroh tučný 350 g
Želatina 1 balení
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 190 °C, pečicím papírem vyložíme plech. Čokoládu jemně nastrouháme.
  2. Z předepsaných surovin vypracujeme těsto, kterým vyložíme plech a v troubě pečeme zhruba 12 minut. Suchou utěrku posypeme moučkovým cukrem, na ni vyklopíme upečené těsto a sloupneme pečicí papír.
  3. Na náplň smícháme tvaroh se smetanou, cukrem, práškovou želatinou a meruňkovicí.
  4. Meruňky spaříme, oloupeme, rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.
  5. Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, ne až do kraje, aby nám náplň při rolování nevytekla, poklademe meruňkami a pomocí utěrky opatrně srolujeme. Roládu zabalíme do fólie a necháme v chladničce řádně ztuhnout. Před podáváním roládu posypeme moučkovým cukrem.